Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzeszki ziemne 500 gram
migdały 100 gram
miód do smaku
sól gruboziarnista do smaku

Porada

Najlepiej smakuję zaraz po przygotowaniu - na ciepło ;)

Przepis i sposób przygotowania na: Masło orzechowe

Orzechy wyjąć z łupinek, migdały sparzyć i obrać ze skórki.
Potem wrzucić na suchą patelnię i podgrzewać, ciągle mieszając aż poczujemy charakterystyczny aromat. Następnie przełożyć do naczynia i używając mocnego blendera lub robota kuchennego rozdrabniać powoli. Rozdrabniamy aż do uzyskania jednolitej masy lub formy "cranchy". NA koniec dodajemy miód i sól do smaku.
SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak