Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło marchewkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1/2 szt.
marchewka ugotowana 1 szt.
majonez 2-3 łyżki
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Masło marchewkowe

Masło nalezy trzymac w temp. pokojowej, by nie było zbyt twarde. Marchewkę ugotowaną nalezy rozgnieść dokładnie widelcem lub zmiksować blenderem. Dodac do masła. Połączyć z majonezem i przyprawami. Wstawić do ochłodzenia do lodówki na kilkanaście minut. Takim masełkiem smarujemy pieczywo. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JUSTYNA61 22.02.2012 09:28
pierwszy raz spotykam taki przepis, prosty ale ciekawy
ziutula
ziutula 14.02.2012 20:03
robię ziołowe,czosnkowe i podobne ale z marchewką nie próbowałam- wszystko przede mną....
Marlena/Kinia 09.02.2012 09:43
nigdy jeszcze takiego nie próbowałam, ale uwielbiam marchewke, wiec może się skusze.......
Wacław 07.02.2012 16:43
fajne masełko,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak