Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masło ghee

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
masło 1 kostka
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: masło ghee

Masło ghee, czyli masło klarowane to najzdrowszy chyba tłuszcz.Mozna na nim smażyć,z nim piec i smarować nim kanapki. Cały proces nie jest skomplikowany, ale musimy pilnować,żeby masło się nie przypaliło.Masła wkładamy do garnka i na najmniejszym ogniu gotujemy kilka godzin, zbieramy cały czas pianę jaka się wytwarza i wyrzucamy. Robimy tak dopóki piana się będzie wytwarzała. Kiedy przestanie-masło gotowe.Zostawiamy do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 03.07.2012 12:41
jakoś nigdy nie mam cierpliwości do tego;p
Agnese91 28.03.2012 01:06
Ciekawe... Pierwszy raz o takim słyszę :)
Margo1 05.01.2012 07:26
fajne
pioge7 16.10.2011 12:18
mniam
gosia47-47 13.10.2011 09:09
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak