Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MASŁO CZOSNKOWO – SOLONE

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 5 łyżek
czosnek 1 ząbek
oliwa 4 krople
sól 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: MASŁO CZOSNKOWO – SOLONE

Mało przekładam do naczynia i ugniatam, aż będzie miękkie. Następnie obieram ząbek czosnku, przeciskam go przez praskę i łączę z masłem. Do masła dodaję oliwę i mieszam do połączenia składników. Na koniec dodaję sól i ponownie mieszam. Przygotowane masło wstawiam do lodówki na 3 godziny, owijając uprzednio naczynie folią, aby lodówka nie przeszła zapachem czosnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 12.09.2014 15:12
fajne do opiekanej bagietki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak