Masło czosnkowe z pietruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    20 dkg
  • czosnek

    5 ząbków
  • natka pietruszki

  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Masło czosnkowe z pietruszką foto
Masło wyciągamy z lodówki, aby było miękkie.
Krok 2 - Masło czosnkowe z pietruszką foto
Czosnek obieramy, Natkę pietruszki dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie drobno siekamy.
Krok 3 - Masło czosnkowe z pietruszką foto
Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miseczki dajemy miękkie masło, przeciśnięty czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie łączymy za pomocą widelca.
Krok 4 - Masło czosnkowe z pietruszką foto
Na końcu doprawiamy do smaku solą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 25.12.2013 08:42
smaczne masełko
Katarzyna59 17.10.2013 17:05
świetny pomysł na masełko
kasialed 16.10.2013 19:29
napewno wypróbuję :)
joanna__s 16.10.2013 12:24
Takie masełko to u mnie podstawa każdej imprezy.
eMMe 16.10.2013 11:36
Super. Bardzo lubię takie masło, świetnie komponuje się z chlebem lub buleczkami na grillu lib po prostu zapiekanymi w piekarniku:)
Michał2 16.10.2013 11:24
smakowite masełko
Barbara777 16.10.2013 11:11
super lubie takie masełko
aniagdz 16.10.2013 10:55
uwielbiam na grzanki!:D
Janina 16.10.2013 10:47
Świetne do kanapek;)
Ola1984 16.10.2013 10:29
Bardzo lubię masła smakowe, moje ulubione to właśnie czosnkowe z ziołami. Idealnie sprawdza się na chlebku z grilla.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat