Lis

Masło czosnkowe z natką pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    135 g
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • czosnek

    1 mała główka
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miękkiego masła dodać posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawę uniwersalną. Wszystko razem wymieszać. pozostawić na trochę czasu - np. w lodówce aby wszystkie składniki się "przegryzły". Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 31.08.2014 11:54
lubię takie masełka
marcia7 31.08.2014 11:05
idealne do grzanek
bhb8 31.08.2014 00:27
ciekawa jestem smaku :)
Seba 30.08.2014 23:11
takie masełko bardzo lubię
Zdzisław 30.08.2014 22:58
do tego razowy chlebek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat