Masło czosnkowe po którym nie mamy czosnkowego oddechu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 kostka
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • czosnek

    0.5 główki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • zioła do sałatek suszone

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło wyjmujemy z lodówki i odkładamy by zmiękło
Czosnek obieramy i drobno siekamy
Pietruszkę myjemy, osuszamy i kroimy: łodyżki bardzo drobno listki zostawiamy w całości lub delikatnie kroimy
Wrzucamy masło, czosnek, pietruszkę i przyprawy do miseczki
Wszystko dokładnie mieszamy
Otrzymaną masę chłodzimy w lodówce w miseczce lub formujemy ją w foli by miała kształt kostki masła

Takie masełko dzięki pietruszce, która neutralizuje zapach czosnku nie pozostawia w ustach czosnkowego oddechu więc możemy je zawsze jeść

Polecam z tostami, ale także dodawać do potraw na na gotowane ziemniaczki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emilia22 24.11.2010 11:45
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat