masło czosnkowe

masło czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/4 kostki
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania masło czosnkowe

Ząbek czosnku rozetrzeć z masłem. Można wycisnąć czosnek za pomocą wyciskarki. Dodać soli do smaku i gotowe.
Idealnie smakuje rozsmarowane na pieczywie delikatnie przypieczonym w piekarniku.
Po posmarowaniu można delikatnie zapiec z nałożonym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Madziela 03.03.2015 22:58
fajny pomysl z tym serem
Anna130 09.06.2011 23:37
lubie czzosnek!!
katoda
katoda 21.03.2011 20:36
mniam
aga130982 03.03.2011 10:23
mniam
accee 28.02.2011 22:06
Polecam
kielcok1 31.12.2010 18:00
czosnek zdrowy jest
Barbara55 28.12.2010 14:00
a jak się cebulę rozetrze z masłem to mamy masło cebulowe itd itd itd
anya_86 21.11.2010 21:48
mniam
anna186 17.10.2010 10:46
uwielbiam takie
Katarzyna/kate1980 28.04.2010 16:20
uwielbiam czosnek pod każda postacią nie myślałam tylko, że wykonanie tego ciasta może być tak dzieciennie proste

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat