Masło bazyliowo-czosnkowe z dodatkiem natki pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/2 kostki
  • bazylia świeża

    20 listków
  • czosnek ząbki

    2
  • natka pietruszki

    2 szczypty
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło wyjmujemy z lodówki i pozostawiamy w temperaturze pokojowej. Czosnek miażdżymy i szatkujemy. Liście bazylii składamy jeden na drugim i kroimy w paski. Potem siekamy. Do masła dodajemy bazylię, sól, posiekany czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Masę wyrabiamy widelcem dokładnie łącząc składniki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
polly66 30.07.2012 09:53
podpisuję się pod komentarzem wyżej:P nie wiem czemu ale naszło mnie na masło szpinakowe Oo
JaPaqc 26.06.2012 23:11
lubię masła smakowe
aginaa 26.06.2012 21:08
fajne
mufinka79 26.06.2012 20:45
lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat