Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślankowiec z rabarbarem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar
mąka 3 szkl
proszek dopieczenia
jaja 2 szt
maślanka 1 szklanki
cukier 1 szklanka
olej 1/2 szkl
cukier waniliowy
kruszonka
margaryna 1 szt
mąka 2 garście
cukier 2 garście
olejek śmietankowy

Przepis i sposób przygotowania na: Maślankowiec z rabarbarem

Sekret ciasta tkwi w tym ,że wszystkie składniki mieszamy razem drewniana łyżką . Nie używamy miksera . Mieszamy ,aż powstaną bąbelki powietrza ,ciasto będzie dobrze rozmieszane. Wlewamy na blaszkę .Rabarbar obieramy z skórki Posypujemy mąką przez sitko i układamy rabarbar pokrojony w kosteczkę . Robimy kruszonkę którą posypiemy ciasto . W misce ręką wyrabiamy kostkę margaryny ,mąkę i ok szklanki cukru . Kruszymy aż powstanie ładna kruszonka . Posypujemy ciasto . Pieczemy ok 40 min w 190 stopniach. Zimny placek można polukrować. Wystarczy połączyć cukier puder z mlekiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 25.07.2012 22:11
bardzo smaczne
Betka 30.05.2012 07:47
lubię takie ciasta;)
mufinka79 29.05.2012 18:37
pyszne :)
Andysz 29.05.2012 10:51
mniammm
Sandra11 29.05.2012 10:25
pycha
witaminkaa 29.05.2012 09:25
pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak