Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślankowiec

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
mąka pszenna 3 szklanki
cukier 1 szklanka
maślanka 1 szklanka
olej rzepakowy 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Maślankowiec

Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, maślankę i olej. Wszystkie składniki miksujemy tak długo aż powstanie jednolita masa. Ciasto przelewamy na tortownicę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.03.2017 09:30
fajny przepis
wyattearp 16.03.2017 18:02
super ! poproszę kawałek
Janina 16.03.2017 17:07
Fajne ciasto;))
dodi 16.03.2017 10:56
ale bym zjadła kawałek
mysza75 16.03.2017 09:44
fajne ciacho do kawy
Justi2401 16.03.2017 09:37
Proste i pyszne ciasto do kawy lub kubka kakao :)
Habibi 16.03.2017 09:07
Ja piekę podobne (właśnie bez owoców) w szerokiej keksówce - idealnie sprawdza się na śniadanko pod masełko, dżem czy miód :)
Krystyna32 16.03.2017 08:35
wygląda bardzo apetycznie
Madzai 16.03.2017 08:35
Fajny pomysł!
sezamek 16.03.2017 07:21
fajne takie wilgotne ciasta
Franciszek 16.03.2017 00:14
dobre do kawy
Mniam 15.03.2017 22:51
Lubię takie ciasta :)
Beatris 15.03.2017 22:33
Proste, pyszne ciasto :)
MagdalenaIC 15.03.2017 22:30
Pysznie :)
Justyna Jussstiii 15.03.2017 22:15
super wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak