Przepis i sposób przygotowania na: Maślankowe ciasto z porzeczkami
Ciasto przełożyć do przygotowanej dużej blaszki. Troszkę ciasta zostawić.
Zasypać ciasto porzeczkami i zalać resztą ciasta.
Piec do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
jajko | 4 szt duże |
mąka pszenna | 2 1/2 szkl |
mąka ziemniaczana | 1/2 szkl |
cukier | 1 1/2 szkl |
maślanka | 1 szkl |
olej | 3/4 szkl |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki z czubkiem |
porzeczki | 1 1/2 szkl |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: