Przepis i sposób przygotowania na: Maślankowe ciasto z porzeczkami
Ciasto przełożyć do przygotowanej dużej blaszki. Troszkę ciasta zostawić.
Zasypać ciasto porzeczkami i zalać resztą ciasta.
Piec do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
| jajko |
4 szt duże
|
| mąka pszenna |
2 1/2 szkl
|
| mąka ziemniaczana |
1/2 szkl
|
| cukier |
1 1/2 szkl
|
| maślanka |
1 szkl
|
| olej |
3/4 szkl
|
| proszek do pieczenia |
2 łyżeczki z czubkiem
|
| porzeczki |
1 1/2 szkl
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: