Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślankowe ciasto z porzeczkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt duże
mąka pszenna 2 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
cukier 1 1/2 szkl
maślanka 1 szkl
olej 3/4 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki z czubkiem
porzeczki 1 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Maślankowe ciasto z porzeczkami

Porzeczki opłukać i osuszyć. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać pozostałe składniki, maślankę, olej i mąki z proszkiem do pieczenia (można dodać dowolny aromat). Miksować tyko do połączenia składników.
Ciasto przełożyć do przygotowanej dużej blaszki. Troszkę ciasta zostawić.
Zasypać ciasto porzeczkami i zalać resztą ciasta.
Piec do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 29.06.2017 07:39
Wspaniałe i kuszące ciasto;)
Babeczka35 28.06.2017 23:01
Pyszne jest:)
JulkaTomeczek 28.06.2017 22:23
Pyszne ciasto
IKrakowianka 28.06.2017 21:51
lubię takie wypieki
gosia56 28.06.2017 21:12
pyszne ciasto ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak