Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślane serducha

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 600 g
masło 300 g
cukier puder 180 g
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Maślane serducha

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy na stolnicę.
Krok 1 - Maślane serducha foto
2
Dodajemy masło i siekamy nożem. Dodajemy cukier puder, proszek i jajka i szybko zagniatamy ciasto.
Krok 2 - Maślane serducha foto
3
Ciasto owijamy w folie i wkładamy na pół godzinki do lodówki.
Krok 3 - Maślane serducha foto
4
Po tym czasie rozwałkowujemy i wycinamy foremkami kształty. Część ciastek dodatkowo posypałam z wierzchu cukrem.
Krok 4 - Maślane serducha foto
5
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 12-15 minut aż się zarumienią.
Krok 5 - Maślane serducha foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 14.02.2014 07:44
maslane najlepsze
norweska20 13.02.2014 09:49
maślany smak..pycha
ben-ka 14.01.2014 09:41
wspaniałe ciasteczka!
Magula 07.01.2014 00:20
To ulubione ciacha maslane mojego męża, więc serca pasują ;-)
everay 06.01.2014 17:53
świetnie wyglądają:)
Rycerz
Rycerz 06.01.2014 17:24
Ciekawy przepis
eliza135 06.01.2014 16:32
lubię takie
patryska76 06.01.2014 16:24
Piękne Ci wyszły ;-)
bogusia19 06.01.2014 16:09
ale ładniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak