Maślane grzanki do zupy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1
  • masło

    3 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietkę (może być nie pierwszej świeżości) kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła. Wsypujemy bułkę i smażymy na średnim ogniu. Gdy bułka wchłonie masło dodajemy kolejną łyżkę masła i w razie potrzeby gdy masło ponownie zostanie wpite jeszcze jedną. Całość smażymy kilkanaście minut często grzanki mieszając, aby równomiernie się przyrumieniły. Pod koniec można posolić. Idealne grzanki do zupy. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ALAGOR 18.02.2013 23:03
do jakiej najbardziej pasują ?!
ewelinapac 13.02.2013 06:57
Uwielbiam z zupą grzanki, każda zupa nabiera innego smaku z takimi grzaneczkami
Iwusia 13.12.2012 22:33
takie grzanki są super ;)
ziutula 07.11.2012 23:10
takie grzanki to do surówki z kapusty kiszonej bym zjadła..
Ewa6274879 26.08.2012 07:09
idealne do zup-kremów :)
caralajna 22.08.2012 08:46
pyszne, ja takie też daję czasem do niektórych surówek
Grażyna13 20.08.2012 15:54
Robie podobne, pycha :)
V_kuchareczka 19.08.2012 22:39
pyszniutkie
Lukrecja29 19.08.2012 22:16
Pyszności :)
octo 19.08.2012 21:39
pycha grzaneczki do zupki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat