Maślane grzanki do zupy

Maślane grzanki do zupy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1
  • masło

    3 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietkę (może być nie pierwszej świeżości) kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła. Wsypujemy bułkę i smażymy na średnim ogniu. Gdy bułka wchłonie masło dodajemy kolejną łyżkę masła i w razie potrzeby gdy masło ponownie zostanie wpite jeszcze jedną. Całość smażymy kilkanaście minut często grzanki mieszając, aby równomiernie się przyrumieniły. Pod koniec można posolić. Idealne grzanki do zupy. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ALAGOR

18.02.2013 23:03
do jakiej najbardziej pasują ?!

ewelinapac

13.02.2013 06:57
Uwielbiam z zupą grzanki, każda zupa nabiera innego smaku z takimi grzaneczkami

Iwusia

13.12.2012 22:33
takie grzanki są super ;)

ziutula

07.11.2012 23:10
takie grzanki to do surówki z kapusty kiszonej bym zjadła..

Ewa6274879

26.08.2012 07:09
idealne do zup-kremów :)

caralajna

22.08.2012 08:46
pyszne, ja takie też daję czasem do niektórych surówek

Grażyna13

20.08.2012 15:54
Robie podobne, pycha :)

V_kuchareczka

19.08.2012 22:39
pyszniutkie

Lukrecja29

19.08.2012 22:16
Pyszności :)

octo

19.08.2012 21:39
pycha grzaneczki do zupki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat