Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślane grzanki do zupy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1
masło 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Maślane grzanki do zupy

Bagietkę (może być nie pierwszej świeżości) kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła. Wsypujemy bułkę i smażymy na średnim ogniu. Gdy bułka wchłonie masło dodajemy kolejną łyżkę masła i w razie potrzeby gdy masło ponownie zostanie wpite jeszcze jedną. Całość smażymy kilkanaście minut często grzanki mieszając, aby równomiernie się przyrumieniły. Pod koniec można posolić. Idealne grzanki do zupy. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 18.02.2013 23:03
do jakiej najbardziej pasują ?!
ewelinapac 13.02.2013 06:57
Uwielbiam z zupą grzanki, każda zupa nabiera innego smaku z takimi grzaneczkami
Iwusia 13.12.2012 22:33
takie grzanki są super ;)
ziutula
ziutula 07.11.2012 23:10
takie grzanki to do surówki z kapusty kiszonej bym zjadła..
Ewa6274879 26.08.2012 07:09
idealne do zup-kremów :)
caralajna 22.08.2012 08:46
pyszne, ja takie też daję czasem do niektórych surówek
Grażyna13 20.08.2012 15:54
Robie podobne, pycha :)
V_kuchareczka 19.08.2012 22:39
pyszniutkie
Lukrecja29 19.08.2012 22:16
Pyszności :)
octo 19.08.2012 21:39
pycha grzaneczki do zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak