Maślane gofry

Maślane gofry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    3 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

    2 torebki
  • jajko

    4 sztuki
  • mąka

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • maślanka

    30 dag
  • cynamon Prymat

    1/2 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Maślane gofry

Masło zmiksować na pianę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka i utrzeć. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, maślanką. Dodać do masła. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Gofry smażyć w rozgrzanej gofrownicy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat