Maślane gofry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    3 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

    2 torebki
  • jajka

    4 sztuki
  • mąka

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • maślanka

    30 dag
  • cynamon Prymat

    1/2 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło zmiksować na pianę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka i utrzeć. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, maślanką. Dodać do masła. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Gofry smażyć w rozgrzanej gofrownicy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat