Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślane gofry

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka 1 1/2 szkl
mleko 1 szkl
masło 2 duże łyżki
cukier 2 łyż
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Maślane gofry

Kroki postępowania

1
Masło przekładamy do rondla i rozpuszczamy. Następnie studzimy.
Krok 1 - Maślane gofry foto
2
Do miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier, mleko, jajko i masło.
Krok 2 - Maślane gofry foto
3
Całość dokładnie mieszamy, na gładką konsystencje bez grudek.
Krok 3 - Maślane gofry foto
4
Gofrownice delikatnie smarujemy olejem. Ciasto wlewamy do foremek. Pieczemy gofry na złoty kolor.
Podajemy obsypane cukrem pudrem.
Smacznego!
Krok 4 - Maślane gofry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 08.01.2015 15:28
bardzo lubię!
iziona 08.01.2015 07:46
Uwielbiam gofry :)
jola91 07.01.2015 20:11
Pyszny deser :) Bardzo lubię
Konczi 07.01.2015 19:54
uwielbiam gofry, pyszne !
Bernadeta1 07.01.2015 19:17
zawsze smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak