Maślane gofry

Maślane gofry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • mąka

    1 1/2 szkl
  • mleko

    1 szkl
  • masło

    2 duże łyżki
  • cukier

    2 łyż
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Maślane gofry foto
Masło przekładamy do rondla i rozpuszczamy. Następnie studzimy.
Krok 2 - Maślane gofry foto
Do miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier, mleko, jajko i masło.
Krok 3 - Maślane gofry foto
Całość dokładnie mieszamy, na gładką konsystencje bez grudek.
Krok 4 - Maślane gofry foto
Gofrownice delikatnie smarujemy olejem. Ciasto wlewamy do foremek. Pieczemy gofry na złoty kolor.
Podajemy obsypane cukrem pudrem.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ania2610 08.01.2015 15:28
bardzo lubię!
iziona 08.01.2015 07:46
Uwielbiam gofry :)
jola91 07.01.2015 20:11
Pyszny deser :) Bardzo lubię
Konczi 07.01.2015 19:54
uwielbiam gofry, pyszne !
Bernadeta1 07.01.2015 19:17
zawsze smaczny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat