Maślane ciasteczka pomarańczowo-czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanka
  • masło

    250 g
  • cukier puder

    4 łyzka
  • skórka z pomarańczy

    1 szt
  • sok z pomarańczy

    0,5 szt
  • kropelki czekoladowe

    40 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem.

Całość siekamy z masłem po czym dodajemy skórkę i sok z pomarańczy.

Zagniatamy na gładkie ciasto.

Na koniec dodajemy czekoladę i ponownie zagniatamy.

Wkładamy na 10 minut do zamrażarki.

Ciasto dzielimy je na 2 części i formujemy wałeczki. Zawijamy je w papier do pieczenia lub folie spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 15 minut.

Po schłodzeniu, kroimy ciasto na 1,5 cm plastry i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy około 20 minut aż ciasta przyrumienia się z obu stran.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dwa pokoje z kuchnią 09.01.2013 09:19
robie takie same. pychota!
Aleksandra/Olcia 08.01.2013 16:52
wiedziałam Miento ze to Twoj przepis.cudna fotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat