Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślana jajecznica wg Gorgona Ramsay’a

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
masło 1 łyżeczka
śmietana kremówka 1 łyżka
sól
pieprz opcjonalnie
szczypiorek opcjonalnie

Przepis i sposób przygotowania na: Maślana jajecznica wg Gorgona Ramsay’a

Na patelni rozpuszczamy masło i wbijamy jajka. Smażymy jajecznicę. Gdy jajka będą już prawie ścięte, ściągamy z ognia i dodajemy sól, pieprz oraz śmietanę i dokładnie mieszamy. Jajecznica zetnie się pod wpływem gorącej patelni, więc nie wstawiamy ponownie na gaz. Na koniec dodajemy posiekany cienki szczypiorek – opcjonalnie.
Podajemy z chrupiącymi tostami lub układamy wędzonym łososiu położonym na rogalu croissant (tak serwował Gordon).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 27.08.2012 00:09
smakowita :) muszę wypróbować przepis ;)
smakowita 26.06.2012 10:44
z pewnością smaczna !
wiktor188 29.03.2011 20:54
smaczna
pacpaw 11.12.2010 22:43
obowiązkowo na niedzielne śniadanie
pacpaw 11.12.2010 22:42
obowiązkowo na niedzielne śniadanie
Monika193
Monika193 09.12.2010 10:36
smaczna
MAR3STA 07.12.2010 19:47
pyszna!
Kasia77
Kasia77 07.12.2010 18:14
ciekawe
Kasia77
Kasia77 07.12.2010 18:14
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak