Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślana fasolka szparagowa z bułką tartą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g - żółta
masło 3-4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Maślana fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolkę szparagową płuczemy w wodzie, przekładamy do garnka, zalewamy wodą do wysokości fasolki, solimy około 2 łyżeczki i gotujemy do jej miękkości (lubię kiedy nie jest rozgotowana więc gdy jest w pół twarda, daje jej jeszcze 5 minut i wyłączam). Odcedzamy. Z fasolki odcinamy końce. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy fasolkę i podsmażamy. Następnie dodajemy bułkę tartą i całość zapiekamy pod przykryciem około 3-4 minuty na niewielkim ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 28.06.2014 22:15
moja ulubiona :)
misia53 28.06.2014 20:55
Uwielbiam taką fasolkę, niestety w tym roku nie mam swojej na ogródku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak