Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślana fasolka szparagowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 0,5 kg
masło 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Maślana fasolka szparagowa

Z fasolki szparagowej obcinamy końce po dwóch stronach. Fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie, a gdy będzie miękka odcedzamy. Na patelni roztapiamy masło i przekładamy na nią przygotowaną fasolkę. Całość posypujemy delikatnie pieprzem i zasypujemy bułką tartą. Mieszamy i smażmy pod przykryciem 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 14.01.2015 18:02
taką fasolkę lubię
Adam/ZUB3R 28.12.2014 23:12
smaczna fasolka
barbara11561 27.12.2014 20:59
bardzo taką lubię:)
RenataZ-et 27.12.2014 20:27
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak