Maślaki w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślaki

    50 dkg
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1/2 kostki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • kminek

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • śmietana 18 proc

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby starannie oczyścić i opłukać. Do rondelka włożyć masło, dodać pokrojoną na drobno cebulę i pokrojone na kawałki grzyby. Lekko poddusić. Następnie podlać grzyby wodą (nie za dużo) i nadal dusić na małym ogniu. Wsypać kucharek oraz kminek. Nadal dusić. Gdy grzyby będą miękkie dodać śmietanę i starannie rozprowadzić po grzybach. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Jeść z pieczywem lub ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
motyl 08.06.2012 20:16
apetyczne
Karolinka111 07.06.2012 20:54
pycha
EWI 07.06.2012 20:03
mniam
Dorota59 07.06.2012 19:59
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat