Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki w occie

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 1 kg
woda 1 l
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżka
cebulki 2 szt
ocet 1 szkl
Gorczyca biała cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki w occie

Grzyby obrać i ułożyć w słoiczkach, dodać połówki lub ćwiartki cebulek. Z wody, octu, cukru i soli ugotować zalewę. Do każdego sloiczka włożyć po 1 liściu laurowym, 3 kulki ziela angielskiego i 1/4 łyżeczki gorczycy. Grzybki zalać zalewą. Słoiczki zakręcić. Pasteryzować ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 18.02.2014 21:47
super pomysł
Iwusia 17.10.2013 22:00
fajne są :)
adelajda 27.08.2013 16:31
maślaki bardzo lubię :)
Zdzisław 28.10.2012 00:25
na zagrychę super
Piotr-21 27.10.2012 20:05
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak