Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

maślaki w cebulce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki około 1 sztklanka
cebula biała 2-3 duże
papryka czerwona 1
ogórek konserwowy 2 szt
pomidory 2 szt
pieprz
bulion do podlewania
koncentrat pomidorowy
sól

Przepis i sposób przygotowania na: maślaki w cebulce

Maślaki obrałam, umyłam i pokroiłam w kostkę. Cebule obrałam i poszatkowałam. Podsmażyłam na oliwie. Doprawiłam. Paprykę, pomidory i ogórki pokroiłam na małe kawałki. Dodałam do cebuli. Dorzuciłam grzyby, podlałam bulionem i dusiłam do miękkości i wyparowania wody. Doprawiłam do smaku koncentratem i przyprawami.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 24.08.2012 08:50
smakowite
Rafał10 12.06.2012 12:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak