Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki marynowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślaki
Zalewa:
ocet 1/2 szklanka
cukier 3 łyżki
sól 1 łyżka
woda 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki marynowane

Grzyby oczyszczamy, kroimy na niewielkie kawałki i sparzamy. Z podanych składników przygotowujemy zalewę - zagotowujemy. Do wyparzonych słoików przekładamy grzyby i zalewamy je wrząca zalewą. Grzyby pasteryzujemy 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 12.06.2013 23:13
ja również, s świetne do sałatek
Katarzyna/kate1980 05.06.2013 20:15
uwielbiam maślaczki
Megg 03.06.2013 14:15
bardzo lubię takie marynowane grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak