Maślaki faszerowane bryndzą

Maślaki faszerowane bryndzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślaki

  • bryndza

  • masło

  • koperek

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte grzyby - kapelusze -ułożyć w natłuszczonym rondlu wierzchem do dołu.Razem z kapeluszami ułożyć trzony i dusić pod przykryciem około 20 minut .W trakcie duszenia przyprawić solą i pieprzem. Następnie wyjąć trzony grzybów, a na każdym kapeluszu położyć trochę masła . Trzony grzybów i bryndzę przepuścić przez maszynkę , dokładnie wymieszać z łyżką posiekanego koperku . Przygotowany farsz nałożyć na uduszone kapelusze maślaków, , posypać koperkiem i masłem .Ułożyć grzyby w żaroodpornym naczyniu, zapiekać w temp.150 stopni aż przyrumienią się .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat