Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślak

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
cukier 1 szklanka
jajko 4 sztuki
przesiana mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier waniliowy 1 torebka
proszek do pieczenia 1 mała torebka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Maślak

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.Miękkie masło utrzeć na krem z cukrem i cukrem waniliowym,a następnie dalej ucierać,dodając kolejno jajka, a następnie po łyżce mąkę z dodatkami.Przełożyć do natłuszczonej tortownicy i wstawić na 45 minut do nagrzanego piekarnika 200 stopni.Ciasto można podawać bez żadnych dodatków lub przekroić w poprzek na połowę i przełożyć dowolnym kremem lub bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 15.02.2013 19:17
smaczne ciasto
krysia50 14.07.2012 13:30
proste , dobre ciasto
krysia50 14.07.2012 13:30
proste , dobre ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak