Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaczki w maślanej zalewie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

obgotowane czapki maślaków 2 szklanki
masło 20 dag
sól 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
rozgniecione ziarna jałowca 2 sztuki
płatki suszonego chilli 1 szczypta
papryka czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaczki w maślanej zalewie

Maślaki obrać ze skórki i obgotować, następnie odcedzić nadmiar wody. Na patelni stopić masło dodać do niego sól, pieprz, chilli oraz jałowiec wszystko wymieszać i dołożyć grzyby oraz drobno pokrojoną paprykę, wszystko smażyć na małym palniku kilka minut od czasu do czasu potrząsając patelnią.
Dobrze jest grzybka spróbować przed włożeniem do słoika i ewentualnie doprawić. Gorące grzybki przełożyć do słoiczków, zalać zalewą i po zakręceniu jeszcze słoiki zagotować około 5 min.
Zagotowane grzybki przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 03.03.2013 00:40
smacznie wygląda i pewnie takie jest
Rafał10 10.10.2012 18:18
smacznie wygląda:)
ewka1978 10.10.2012 17:05
uwielbiam grzybki
Marta1986 10.10.2012 16:52
pycha
Konczi 10.10.2012 16:51
ale pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak