Masełko paprykowe - ostre

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masła

    200 g
  • papryczki chili

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z papryczek chili usuwamy gniazdo nasienne i drobniutko siekamy. Dodajemy do utartego masła, przyprawiamy dwoma rodzajami papryk w proszku Prymat, solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego !!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 09.06.2013 20:19
fajne do pieczywa
RenataZ-et 31.10.2012 22:15
świetny pomysł
Motorek 18.10.2012 08:26
bardzo fajne
caralajna 26.07.2012 08:55
super, muszę spróbować
rakow2 10.06.2011 16:21
dobre
marta639 17.09.2010 20:59
Polecam ten przepis.
IlonaAlbertos 12.08.2010 16:32
Lubię takie masełka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat