Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masełko czosnkowo - ziołowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka masła 1
duże ząbki czosnku 4
pęczka natki pietruszki 1/2
strączka papryczki chili 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Masełko czosnkowo - ziołowe

Czosnek obrałam, natkę opłukałam i oberwałam same listki z gałązek. Z chili usunęłam pestki a miąższ posiekałam. Miękkie masło zmiksowałam z czosnkiem i pietruszką na gładką masę - chili dodałam tylko posiekane bo lubię widzieć i czuć jego kawałeczki w takim maśle, ale można je dodać podczas miksowania. Masło przełożyłam do miseczki i wstawiłam do lodówki żeby stężało.

Takie masło można stosować do grzanek, zapiekanych warzyw, steków czy gotowanej albo pieczonej kukurydzy...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misia90 01.10.2011 12:22
ekstra
Marysia 01.10.2011 12:16
super
Karolina69 01.10.2011 10:38
fajne
Barbara/zuza22_85 19.03.2011 22:27
super :)
bernika 27.10.2010 23:49
zielono mi ;) fajniutkie!
Dorota76 26.10.2010 12:32
świetne jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak