Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mascarpone w brzoskwiniach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 200 g
brzoskwinie 6
migdały 3 łyżki
orzechy laskowe 3 łyżki
orzechy włoskie 3 łyżki
sok z wiśni do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mascarpone w brzoskwiniach

Brzoskwinie dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie rozkrawamy na pół i wyjmujemy pestki. Orzechy laskowe i włoskie rozdrabniamy i łączymy z migdałami. Dodajemy je do serka mascarpone i dokładnie mieszamy. Serowo-orzechowo-migdałowy farsz nakładamy do połówek brzoskwiń. Blachę wyścielamy folią aluminiową i wykładamy nafaszerowane brzoskwinie. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni i zapiekamy 15 minut. Następnie wyjmujemy na talerzyki i polewamy sokiem z wiśni. Spożywamy na ciepło. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 11.07.2013 22:49
super połączenie :)
Boska_Agatka 08.02.2013 18:25
pychotka
Iwusia 02.08.2012 22:01
smakowicie
KLEO 14.05.2012 22:31
zapowiada się pysznie, trzeba spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak