Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa zaparzana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
cukier 4 łyżki
jajko 2 szt
cukier waniliowy 30 g
spirytus 2 łyżki
barwnik spożywczy 8 kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Masa zaparzana

Margarynę utrzeć na pianę. Dwa jajka rozbić do miski, postawić nad parą, dodać cukier kryształ i cukier waniliowy, ubijać aż brzegi będą obsychać. Zestawić i ubijać do ostudzenia. Następnie wlewać sznureczkiem do utartego masła, ciągle ucierając połączyć na gładką masę Dodać spirytus i kilka kropel barwnika spożywczego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 09.07.2011 23:33
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak