Masa z serka mascarpone do gofrów, racuszków lub naleśników

Lis
Lis

Masa z serka mascarpone do gofrów, racuszków lub naleśników

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    2 szt
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • serek mascarpone

    250 g
  • śmietana 18 proc

    200 g
  • sok z cytryny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Masa z serka mascarpone do gofrów, racuszków lub naleśników

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Dalej ucierając dodać serek mascarpone,śmietanę oraz sok z cytryny.
Lis
Idealny z różnymi sezonowymi owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Klausia 27.07.2016 22:58
Dobra masa
adelajda 22.07.2016 16:15
chętnie spróbuję
Lis 11.07.2016 08:15
Dziękuje za komentarze:)
Bernadeta1 10.07.2016 15:58
lubię naleśniki z taką masą
Ewelina1991 10.07.2016 06:55
pyszna masa
gosia1988 09.07.2016 23:40
Szybki i prosty przepis na fajny dodatek do gofrów
Urszula Świeca 09.07.2016 21:28
Fajna masa.))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat