MASA Z KREMÓWKI I ŻÓŁTEK DO PRZEKŁADANIA CIAST

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    4 sztuki
  • cukier

    1/2 szkl.
  • smietana kremowa

    250 g.
  • olejek waniliowy

    kilka kropel
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier dodać do 3 łyżek wody, mieszając zagotować, tak by cukier się rozpuścił w wodzie. Ubić żółtka, w między czasie dolewać gorący cukier z wodą. Dodać również olejek. Śmietanę ubić, dodać do żółtek i wymieszać. Masę schłodzić. SMACZNEGO !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakoszek 12.07.2011 19:50
super sprawa jak ktoś robi
misia53 03.06.2011 11:49
może i ja zrobię ... a czy ta woda z cukrem nie rozrzedzi śmietany...?
jolaxa 29.05.2011 22:46
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat