Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa z kaszy manny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 3/4 l
kasza manna 8 łyżek
margaryna 125 g
cukier 3/4 szkl
sok z cytryny 1/2 szt
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa z kaszy manny

Mleko zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wsypać kaszę mannę. Chwile podgotować, ciągle mieszając. Kaszę odstawić do wystudzenia.

Margarynę utrzeć z masłem na puch. Do masy dodawaj stopniowo kaszę i sok z cytryny.Wszystko razem miksować aż powstanie masa.
Gotową masą przekładać ciasta np.miodownik

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak