Masa wiśniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    20 dkg
  • budyń wiśniowy

  • cukier

    1/2 szkl
  • spirytus

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń gotujemy w/g przepisu. Ugotowany budyń chłodzimy. Cukier mielimy na cukier puder. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dalej ucierają dodajemy po łyżce zimnego budyniu a na końcu dodajemy kieliszek spirytusu. Przygotowaną masą przekładamy ciasto lub tort. Przechowujemy w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 03.01.2014 16:52
fajna masa
Katarzyna59 06.12.2013 16:20
fajna masa
Kuchenka 17.09.2013 22:06
spirytusu nie dawałam, myślę że może nadać świetny aromat
sylwia_mc 17.09.2013 19:21
Lubię wiśnie, doskonała do deserów
artur7 17.09.2013 18:18
smacznie wyglada ta masa
Pomocnik 17.09.2013 17:22
Można wykorzystać do różnych rzeczy ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat