Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa wiśniowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dkg
budyń wiśniowy
cukier 1/2 szkl
spirytus 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Masa wiśniowa

Budyń gotujemy w/g przepisu. Ugotowany budyń chłodzimy. Cukier mielimy na cukier puder. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dalej ucierają dodajemy po łyżce zimnego budyniu a na końcu dodajemy kieliszek spirytusu. Przygotowaną masą przekładamy ciasto lub tort. Przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.01.2014 16:52
fajna masa
Katarzyna59 06.12.2013 16:20
fajna masa
Kuchenka 17.09.2013 22:06
spirytusu nie dawałam, myślę że może nadać świetny aromat
sylwia_mc 17.09.2013 19:21
Lubię wiśnie, doskonała do deserów
artur7 17.09.2013 18:18
smacznie wyglada ta masa
Pomocnik 17.09.2013 17:22
Można wykorzystać do różnych rzeczy ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak