masa waniliowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    25 dag
  • cukier puder

    6 łyżeczek
  • żółtko jajek

    3 szt
  • laska wanili

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Laskę wanilii drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do makutry dać roztopione lekko masło, wsypać cukier i dokładnie utrzeć. Ucierać aż masa będzie biała i puszysta. Dodawać kolejno po jednym żółtku nie przerywając ucierania. Gdy masa będzie puszysta, wsypywać po odrobinie wanilii, stale mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat