Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

masa waniliowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
25 dag
cukier puder
6 łyżeczek
żółtko jajek
3 szt
laska wanili
1 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: masa waniliowa

Laskę wanilii drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do makutry dać roztopione lekko masło, wsypać cukier i dokładnie utrzeć. Ucierać aż masa będzie biała i puszysta. Dodawać kolejno po jednym żółtku nie przerywając ucierania. Gdy masa będzie puszysta, wsypywać po odrobinie wanilii, stale mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak