Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa tortowa-orzechowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl.
woda 1/8 szkl.
cytryna
orzechy włoskie 20 dkg.
rum 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: masa tortowa-orzechowa

orzechy włoskie zaparzyć wrzątkiem i posiekać lub zemleć,z wody i cukru ugotować syrop,dodać orzechy,otartą skórkę z cytryny oraz sok i rum,wymieszać i przekładać masą tort,oblać czekoladą lub polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 21.01.2014 05:06
Bardzo przydatna :-)
Monika193
Monika193 10.12.2011 21:44
świetny przepis
Motorek 23.11.2011 11:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak