Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa śmietanowa do tortu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 1 l.
cukier waniliowy 5 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: masa śmietanowa do tortu

żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku i odstawić,śmietanę wlać do naczynia i ubić na sztywno z dodatkiem cukru waniliowego na koniec wlać rozpuszczoną żelatynę dokładnie połączyć z ubitą śmietaną i gotową masą można przekładać przekrojone blaty biszkoptu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 31.08.2012 15:08
Bardzo ciewakawy przepis
Ewa6274879 30.08.2012 23:57
szybka i smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak