Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa rumowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dkg
budyń waniliowy
cukier 1/2 szkl
żółtko jajek
rum 1 kieliszek
cappuccino 1 rumowe

Przepis i sposób przygotowania na: Masa rumowa

Kroki postępowania

1
Budyń gotujemy w/g przepisu, odstawiamy i chłodzimy. Cukier mielimy na cukier puder. Miękkie masło ucieramy razem z cukrem pudrem. Następnie dodajemy żółtko.
Krok 1 - Masa rumowa foto
2
Dalej ucierając dodajemy zimny budyń i cappuccino. A na końcu po troszku rumu.
Krok 2 - Masa rumowa foto
3
W taki sposób przygotowaną masę możemy wykorzystać do ciasta tortowego, albo tortu.
Krok 3 - Masa rumowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 12.08.2013 21:43
idealna do przełożenia biszkoptu
caralajna 08.05.2013 06:42
fajny pomysł
EWI 04.03.2013 08:27
pyszności! mniam mnia
olkaaa 16.02.2013 10:16
super masa
Boska_Agatka 15.02.2013 22:43
świetny
pajbek 15.02.2013 21:08
Taka masa musi smakować :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak