Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa orzechowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
orzechy włoskie 50 dag
margaryna 25 dag
cukier 5 łyżek
wódka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa orzechowa

Kroki postępowania

1
Orzechy włoskie rozkruszamy. Najlepiej zmielić na drobno.
Krok 1 - Masa orzechowa foto
2
Mleko z cukrem zagotowujemy. Następnie zestawiamy z ognia, wsypujemy zmielone orzechy włoskie, wlewamy wódkę, mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Krok 2 - Masa orzechowa foto
3
Margarynę rozcieramy, a następnie dodajemy po łyżce masy z mleka i orzechów. Taka masa jest idealna do orzeszków, jak również do innych ciast w tym tortów.
Smacznego!
Krok 3 - Masa orzechowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miszelka 16.01.2013 19:21
nigdy takiej masy nie próbowałam, fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak