Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa orzechowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 25 dag
cukier puder 6 łyżeczek
żółtko jajek 3 szt
orzechy 3/4 szklanki
skórka z cytryny 1 szt
sok z cytryny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: masa orzechowa

Orzechy zemleć. W makutrze do roztopionego lekko masła wsypać cukier i dokładnie utrzeć na białą i puszystą masę. Gdy uzyskamy taką konsystencję, dawać po jednym żółtku, nie przerywając mieszania. Gdy masa będzie jednolita, wsypywać po broszce zmielonych orzechów. Cały czas mieszać, aż do uzyskania pożądanej masy. Dodać stratą skórkę pomarańczy i łyżeczkę soku wyciśniętego z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak