masa migałowo-czekoladowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    15 dag
  • czekolada

    15 dag
  • cukier puder

    20 dag
  • śmietana

    1/4 l
  • wanilia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrajaną czekoladę zalać gorącą śmietaną i rozgotować na gęstą masę. Migdały sparzyć, obrać z łupin, lekko zrumienić w piekarniku, przepuścić przez maszynkę, połączyć z gorącą czekoladą i dodać wanilię do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 11.02.2012 10:55
świetny przepis na pyszną masę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat