Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa marcepanowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 25 dag
cukier 25 dag
woda 0,5 szkl
sok z cytryny 1 szkl
ocet 0,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa marcepanowa

Migdały sparzyć,zmielić, przyrumienić na patelni. Z cukru, wody i octu ugotować syrop. Nieco schłodzony ucierać. Dodać sok z cytryny i przyrumienione migdały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 24.02.2014 13:24
Smaczna masa
Beata23 09.02.2014 12:21
coś dla mnie
Krystyna32 09.02.2014 08:44
bardzo lubię
romanrafal
romanrafal 08.02.2014 08:52
przydatny przepis
Ewelina38 01.02.2014 19:21
moje ulubione nadzienie w czekoladkach :)
Ola1young 21.12.2013 20:11
swietna ta masa :)
olkaaa 21.12.2013 09:50
przydatny przepis
irenka 18.12.2013 21:02
na pewno pyszna
Ela15 17.12.2013 10:10
musi być bardzo dobra
pestka 16.12.2013 11:57
z pewnością bardzo dobra
kate.500 16.12.2013 08:10
do dekoracji ciast idealna
Róża1 09.12.2013 22:59
na pewno fajna do dekoracji tortów:-)
gosia1988 03.12.2013 12:40
nigdy jeszcze nie robiłam takiej masy
Bernadeta1 02.12.2013 12:05
nigdy takiej masy nie robiłam
Jagódka77 01.12.2013 12:16
jak tylko zrobię to dodam zdjęcie
Renata9 30.11.2013 13:39
szkoda, że nie ma zdjęcia do tego przepisu, jakoś tak bez zdjęcia nie przekonuje mnie przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak