Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa kokosowa do przekładania biszkoptu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l.
cukier 1 szkl.
wiórki kokosowe 25 dkg.
margaryna Kasia 2 kost.
bułki wodne 2 szt.duże

Przepis i sposób przygotowania na: masa kokosowa do przekładania biszkoptu

1/2 litra mleka zagotować z cukrem i trzymać na ogniu ok.3min.wsypać kokos i gotować jeszcze 15min.wystudzić,bułki bez skórki namoczyć w pozostałym zimnym mleku i zmiksować,margarynę utrzeć na puszystą masę dodać przestudzony kokos i zmiksowane bułki dokładnie wymieszać i przekładać masą biszkopt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 15.06.2012 10:08
Super
Seba 25.12.2011 00:36
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak