Masa kakaowa pod ciasto

Masa kakaowa pod ciasto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    0,5 szkl.
  • woda

    0,5 szkl.
  • kakao

    3 łyżki
  • herbatniki

    3 duże paczki
  • Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Masa kakaowa pod ciasto

Herbatniki pokruszyć (zemleć blenderem), dodać cukier, kakao, cukier z prawdziwą wanilią, dodać trochę wody. Wszystko razem wymieszać. Masa powinna być dosyć gęsta (jeśli jest za rzadka można dodać więcej pokruszonych herbatników i kakao). Wyłożyć na blachę.
rybka
Aby masa nie była zbyt luźna wodę dodawać po trochu, stopniowo. Masa jest idealna do ciast bez pieczenia, do deserów na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat