Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Masa kakaowa pod ciasto

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier
0,5 szkl.
woda
0,5 szkl.
kakao
3 łyżki
herbatniki
3 duże paczki
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Porada

Aby masa nie była zbyt luźna wodę dodawać po trochu, stopniowo. Masa jest idealna do ciast bez pieczenia, do deserów na zimno.

Przepis i sposób przygotowania na: Masa kakaowa pod ciasto

Herbatniki pokruszyć (zemleć blenderem), dodać cukier, kakao, cukier z prawdziwą wanilią, dodać trochę wody. Wszystko razem wymieszać. Masa powinna być dosyć gęsta (jeśli jest za rzadka można dodać więcej pokruszonych herbatników i kakao). Wyłożyć na blachę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak