Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa kakaowa pod ciasto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 0,5 szkl.
woda 0,5 szkl.
kakao 3 łyżki
herbatniki 3 duże paczki
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat 1 łyżka

Porada

Aby masa nie była zbyt luźna wodę dodawać po trochu, stopniowo. Masa jest idealna do ciast bez pieczenia, do deserów na zimno.

Przepis i sposób przygotowania na: Masa kakaowa pod ciasto

Herbatniki pokruszyć (zemleć blenderem), dodać cukier, kakao, cukier z prawdziwą wanilią, dodać trochę wody. Wszystko razem wymieszać. Masa powinna być dosyć gęsta (jeśli jest za rzadka można dodać więcej pokruszonych herbatników i kakao). Wyłożyć na blachę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak