Masa kakaowa pod ciasto

Masa kakaowa pod ciasto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    0,5 szkl.
  • woda

    0,5 szkl.
  • kakao

    3 łyżki
  • herbatniki

    3 duże paczki
  • Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Masa kakaowa pod ciasto

Herbatniki pokruszyć (zemleć blenderem), dodać cukier, kakao, cukier z prawdziwą wanilią, dodać trochę wody. Wszystko razem wymieszać. Masa powinna być dosyć gęsta (jeśli jest za rzadka można dodać więcej pokruszonych herbatników i kakao). Wyłożyć na blachę.
rybka
Aby masa nie była zbyt luźna wodę dodawać po trochu, stopniowo. Masa jest idealna do ciast bez pieczenia, do deserów na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat