masa kakaowa do tortu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    6 łyżek
  • margaryna do ciast

    1 kostka
  • jajka

    3 szt.
  • kakao

    3 łyżki
  • olejek waniliowy

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić w garnku, dodać cukier i kakao i gotować aż cukier się rozpuści. Masę przestudzić. Dodawać do masy po 1 jajku i cały czas miksować aż masa zgęstnieje. Smarować nią biszkoptowe spody, lub przekładać nią ciasto \"murzynek\"

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat