Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa kajmakowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 1/2 litra
bita śmietana w proszku 2 op.
masa kajmakowa 1 puszka

Porada

Można także użyć do tej masy mleka słodzonego tylko wcześniej musimy je ugotować .

Przepis i sposób przygotowania na: masa kajmakowa

Mocno schłodzoną śmietanę wlać do naczynia i ubić na sztywno z dodatkiem śnieżki na mleko . Po ubiciu śmietany stopniowo dodawać łyżką masę kajmakową cały czas ubijając aby się dokładnie połączyła , jeśli chcemy bardziej słodką masę to dodajemy całą puszkę , cały czas miksując , dodałam 3/4 puszki . Przygotowaną masę nakładać do szprycy lub rękawa cukierniczego i nadziewać babeczki . Gotową masą możemy nadziewać wszelkiego rodzaju babeczki , rurki , roladę lub ciasto .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak