masa kajmakowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    1/2 litra
  • bita śmietana w proszku

    2 op.
  • masa kajmakowa

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mocno schłodzoną śmietanę wlać do naczynia i ubić na sztywno z dodatkiem śnieżki na mleko . Po ubiciu śmietany stopniowo dodawać łyżką masę kajmakową cały czas ubijając aby się dokładnie połączyła , jeśli chcemy bardziej słodką masę to dodajemy całą puszkę , cały czas miksując , dodałam 3/4 puszki . Przygotowaną masę nakładać do szprycy lub rękawa cukierniczego i nadziewać babeczki . Gotową masą możemy nadziewać wszelkiego rodzaju babeczki , rurki , roladę lub ciasto .
Można także użyć do tej masy mleka słodzonego tylko wcześniej musimy je ugotować .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat