Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa kajmakowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szkl.
cukier 1 szkl.
masło 3/4 kost.250gr
kakao 3 łyżki
mleko w proszku 3/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: masa kajmakowa

do rondelka wlać mleko dodać cukier,kakao oraz masło mieszać aż się rozpuści i zagotować po zagotowaniu się zmniejszyć płomień cały czas mieszając gotować ok.20min.pod koniec dodać mleko w proszku dokładnie wymieszać aby nie było grudek chwilę jeszcze pogotować i tak powstałą przestudzoną masą przekładać wafle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.08.2013 11:10
przydatny przepis
Wafelek2601 06.01.2013 00:42
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak