Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa jabłkowa z galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
cukier wanilinowy
galaretka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa jabłkowa z galaretką

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na połówki i wykrawamy jąderka. Przygotowane jabłka mielimy maszynką do mięsa.
Krok 1 - Masa jabłkowa z galaretką foto
2
Na patelni rozgrzewamy masło.
Krok 2 - Masa jabłkowa z galaretką foto
3
Na roztopione masło dajemy zmielone jabłka i cukier waniliowy. Wszystko smażymy aż do wyparowania soku ciągle mieszając, aby się nie przypaliło.
Krok 3 - Masa jabłkowa z galaretką foto
4
Pod koniec wsypujemy galaretkę i jeszcze przez chwilkę smażymy. Ściągamy z ognia i chłodzimy.
Krok 4 - Masa jabłkowa z galaretką foto
5
Przygotowana masa jest smaczna do przekładania biszkoptów.
Krok 5 - Masa jabłkowa z galaretką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 18.10.2013 13:34
pyszne jablka
barbara11561 20.09.2013 08:09
pyszna,też tak robię:)
Monika-twin 19.09.2013 14:45
ciekawy pomysl
miki47 19.09.2013 11:11
robię podobną
Habibi 19.09.2013 10:59
Robię tak jabłka do szybkich szarlotek :)
Agata
Agata 19.09.2013 10:26
bardzo lubię tarte jabłka :)
sylwia_mc 19.09.2013 09:29
Doskonała do ciast

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak