Masa do tortu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szklanka
  • woda

    1/2 szklanki
  • masło 250 g

  • margaryna Kasia

    1/2
  • żółtka

    3
  • spirytus

    kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pół szklanki wody zagotować z cukrem , ostudzić. Masło i margarynę utrzeć dodając stopniowo wodę z cukrem ,następnie po jednym żółtku ,spirytus i odpowiedni aromat lub kakao w zależności jaką chcemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 26.09.2012 09:17
super
monika1968 10.05.2012 20:52
Takiego jeszcze nie robiłam :))
Goya 26.09.2011 11:13
super
ben-ka 10.08.2011 11:04
ciekawy sposób na masę:)
kome 02.04.2011 17:14
Widać dobra
barbara11561 24.03.2011 07:18
Takiej jeszcze nie robiłam
maria-idzik 08.02.2011 17:43
No no naprawde wart jest tych 20 punktów.
misia53 23.01.2011 18:08
:))
gacopierz23 23.01.2011 13:18
Masa tortowa udała się dzisiaj bo spirytusu dolała misia
Natalia/tubisiek 23.01.2011 08:54
bardzo fajne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat